Novosti

Požar u Dalmaciji

Vatrogasci JVP Grada KC pridružili su se vatrogascima iz Županije kako bi u Dalmaciji pomogli u borbi s vatrenom stihijom na području od Omiša do Splita. Iz JVP je poslano 6 interventnih vatrogasaca koji su na ugroženo područje stigli pola sata prije ponoći. Odmah su raspoređeni po požarištu gdje su intervenirali sve do jutarnjih sati.

Požar stambenog objekta

U subotu, 06. 08.2016. godine oko 00:17 h vatrogascima je javljen požar obiteljske kuće na Šoderici. Do dolaska vatrogasaca požar je zahvatio tri zasebna objekta na udaljenosti nekih 10-ak m jedan od drugog i to: kuću (13mx10m) i drvarnicu sa 40 m drva (bili su u razbuktaloj fazi), a na klijeti (7mx4m) požarom je bilo zahvaćeno krovište. Vatrogasci JVP su započeli gašenje sa 2 "C" mlaza vanjskom navalom, te jednim zaštitnim mlazom za zaštitu gospodarskog objekta uz drvarnicu (koji je spašen). Zbog razmjera požara u pomoć je pristiglo 6 DVD-a (Đelekovec, Peteranec Torčec, Legrad, Sigetec, Drnje) sa 10 vozila i 43 vatrogasca. Požar je lokaliziran u 01:55h, a intervencija je završena u 2:59 h.

Posjet Mađarskim vatrogascima


Delegacija Jvp Koprivnice i Vatrogasci Mađarskog grada Nagyatada posjetili su vatrogasne postrojbe Mađarskih gradova Siofoka i Vesprema. Upoznali su se sa njihovim radom,razgledali njihovu tehniku i opremu i razmijenili iskustva.Nakon izvedene vježbe uslijedio je dogovor o daljnjoj suradnji a kasnije zajedničko druženje.

Malonogometna utakmica profesionalnih vatrogasaca Koprivnice i NagyatadaTradicioalni susret u malom nogometu profesionalnih vatrogasaca Koprivnice i Mađarskog grada Nagyatada održao se ovog puta u Koprivnici. Domaćini su ovaj puta bili bolji sa rezultatom 5:2 . Nakon susreta nastavljeno je druženje i razmjena iskustava u vatrogasnom domu u Štaglincu.

Intervencije u 2015. godini

JVP Grada Koprivnica svojim dežurstvom pokriva Grad, 8 prigradskih naselja te sudjeluje i u intervencijama u 11 općina (koje su bile u sastavu općine Koprivnica). Do najudaljenije općine potrebno je 20-ak minuta (u krugu do 30 km) tako da je vrlo bitna dobra suradnja sa DVD-ima. U 2015. godini JVP je intervenirala 239 puta. Započelo je s požarima dimnjaka i gospodarskih objekata, ali ima i ispumpavanja podruma. Od 18. rujna JVP se susrela s novim problemom. Do kraja rujna odrađeno je 35 intervencija vezanih uz osiguranje migranata i izbjeglica u početku kod željezničkog kolodvora u Koprivnici, a potom se interveniralo kod pružnog prijelaza u Botovu. Tijekom godine ukupno je bilo 70 požarnih intervencija, a od ostalih možemo izdvojiti da su 4 bile lažne ili krive dojave te da je bilo 26 ispumpavanja po objektima (najčešće podruma) ili bunara. U 2015. godini bilo je 109 intervencija manje nego u 2014. godini, prvenstveno zato što nije bilo većih vremenskih nepogoda. Međutim, broj intervencija je od 2007. godine u stalnom porastu, a prošle, 2015. godine pogotovo što je i Koprivnicu djelomično pogodila migrantska kriza pa su vatrogasci (i profesionalni ali i dobrovoljni) sudjelovali u osiguranju migranata.